ÜST YONETİMİN BAĞLILIĞI VE SUREKLİ İYİLEŞTİRME
TEMEL
Firma üst yönetimi BRC Food Standardı gerekliliklerinin firmada uygulanmasına tam olarak bağlılık göstermelidirler. Bu bağlılık gerekli kaynakların sağlanması, etkili bir iletişim sistemi kurulması, sistemin gözden geçirilmesi ve sürekli iyileştirmeyi sağlamak için yapılan etkileşimleri de içermelidir. İyileştirme fırsatları tanımlanmalı, uygulamaya geçirilmeli ve tamamen dokümante edilmelidir.
Standart üst yönetim bağlılığınına büyük önem vermektedir ve bu denetimci tarafından denetim boyunca değerlendirilecektir. Bu değerlendirme, tüm çalışanlara aktarılmış, firma organizasyon yapısı tarafından benimsenmiş ve gerekli kaynakları ve destekleri sağlanmış uygun bir kalite politikasıyla başlamaktadır.
1.1 Firma üst yönetimi kalite yönetim ve gıda güvenliği sistemlerini uygulamak ve iyileştirmek için gereken işgücü ve mali kaynakları sağlamalıdır.
1.2 BRC standardına uygunluğun izlenmesi ile sorumlu olan departmanların üst yönetimle kolay iletişim ve raporlama sağlayabileceği iletişim kanalları olmalıdır. Departmanlar sistemin etkili uygulandığının raporlamasını düzenli olarak yapmalıdır.
1.3 Firma üst yönetimi gıda güvenliği ve kalite hedeflerinin oluşturulmasını, dokümante edilmesini, izlenmesini ve gözden geçirilmesini sağlamalıdır.
1.4 Firma üst yönetimi stratejik bir seviyede her türlü güvenlik ve yasallarla ilgili konuların belirlenmesi ve belirtilmesine dair bir süreç oluşturulmasını sağlamalıdır.
1.5 Firma üst yönetimi gözden geçirme süreci sorumluluğunu üstlenmelidir.
1.6 Gözden geçirme süreci uygun şekilde planlanan sıklıkla gerçekleştirilmelidir, gıda güvenliği ve HACCP sistemi uygunluğunun, yeterliliğinin ve etkinliğinin değerlendirilmesi için bu sıklık en az yılda bir kere olmalıdır.
TEMEL
Firma üst yönetimi BRC Food Standardı gerekliliklerinin firmada uygulanmasına tam olarak bağlılık göstermelidirler. Bu bağlılık gerekli kaynakların sağlanması, etkili bir iletişim sistemi kurulması, sistemin gözden geçirilmesi ve sürekli iyileştirmeyi sağlamak için yapılan etkileşimleri de içermelidir. İyileştirme fırsatları tanımlanmalı, uygulamaya geçirilmeli ve tamamen dokümante edilmelidir.
Standart üst yönetim bağlılığınına büyük önem vermektedir ve bu denetimci tarafından denetim boyunca değerlendirilecektir. Bu değerlendirme, tüm çalışanlara aktarılmış, firma organizasyon yapısı tarafından benimsenmiş ve gerekli kaynakları ve destekleri sağlanmış uygun bir kalite politikasıyla başlamaktadır.
1.1 Firma üst yönetimi kalite yönetim ve gıda güvenliği sistemlerini uygulamak ve iyileştirmek için gereken işgücü ve mali kaynakları sağlamalıdır.
1.2 BRC standardına uygunluğun izlenmesi ile sorumlu olan departmanların üst yönetimle kolay iletişim ve raporlama sağlayabileceği iletişim kanalları olmalıdır. Departmanlar sistemin etkili uygulandığının raporlamasını düzenli olarak yapmalıdır.
1.3 Firma üst yönetimi gıda güvenliği ve kalite hedeflerinin oluşturulmasını, dokümante edilmesini, izlenmesini ve gözden geçirilmesini sağlamalıdır.
1.4 Firma üst yönetimi stratejik bir seviyede her türlü güvenlik ve yasallarla ilgili konuların belirlenmesi ve belirtilmesine dair bir süreç oluşturulmasını sağlamalıdır.
1.5 Firma üst yönetimi gözden geçirme süreci sorumluluğunu üstlenmelidir.
1.6 Gözden geçirme süreci uygun şekilde planlanan sıklıkla gerçekleştirilmelidir, gıda güvenliği ve HACCP sistemi uygunluğunun, yeterliliğinin ve etkinliğinin değerlendirilmesi için bu sıklık en az yılda bir kere olmalıdır.
Devamı için...www.standartmerkezi.com