EN SON EKLENEN;

Sorular ve cevaplar

Soru:
Email = MS Taner
Message = Blog'larda blog sahibi veya sahipleri hakkında bilgi bulunur.. Sizin blog'da bu tür bir şey bulamadım ? gerçekten mi yok yoksa ben mi bulamadım ? SİZ KİMSİNİZ ? Kendinizi tanıttıktan spnra iyilikleri (!) yapmanız daha doğru olmaz mı ?
Kolaylık dileklerimle
Memduh S. TANER

Cevap:
Sayın Taner,

Doğruluk kavramı bizim için çok değerli bir kavramdır. Yapılanın işin doğruluğu yapan kişiyle direk olarak ilgilidir ki böyle bir konuda sektörel bilgi, deneyim ve yetkinliği olmayan bir kişinin verdiği bilgiler aldatıcı ve yanıltıcı olabilir ki bu durum kolaylıkla ayırt edilebilir. Dolayısıyla ben izninizle sorunuzu ‘kimin yazdığını bilmeden sitede yayınlanan bilgilerin doğruluğundan nasıl emin olacağız’ şeklinde algılamak istiyorum.
Haddimiz asla çokbilmişliğimizden değil iyi niyetimizden ve girişkenliğimizdendir.
Çoğu sektör çalışanı yada yeni mezun arkadaşımız bilgi almak istedikleri en ufak konuda dahi bazen kaynak sıkıntısı çekebilmekte veya çevresinde bu konuda danışabileceği kişiler olamamakta, bu arkadaşlarımızdan bazılar da forumları dolaşarak herhangi bir kişinin kendisine cevap vermesini beklemekteler, bizim amacımız bu konudaki eksikliği kapatabilmek ve en doğru bilgiyi sağlayabilmek.
Soru soran arkadaşlara doğru bilginin sağlanması konusunda gerek kendi bilgi, tecrübelerimiz ve bu bilgilerin gerekli kaynaklardan doğrulaması yapılarak, gerekse ilgili konuda yaptığımız araştırmalar sonucunda doğru olduğuna emin olduğumuz cevabı sitede kaynağını da belirterek yayınlıyoruz dolayısıyla sorular hiçbir şekilde yüzeysel ve kaynağına bakılıp doğrulanmadan cevaplanmamaktadır. Bunun yanısıra bu cevapları okuduğunuzda soru sahiplerinin isterlerse cevapların doğruluğunu araştırma ve mukayese yapma imkanı da tabiki vardır.
Sitede bizimle ilgili bilgi bulamamanız doğru çünkü içinde bulunduğumuz koşullardan dolayı kendimiz hakkında bilgi yayınlamamaktayız. Sizin ve tüm diğer arkadaşlarımızın bu kararımıza saygı duyacağına inanarak sorunuzdan dolayı size çok teşekkür ediyor ve sitemizi geliştirmemiz ve iyileştirmemiz adına katkılarınızın devamını temenni ediyoruz.

Saygılarımızla,
Kalitesistemleri.blogspot.com

SON EKLENENLER.......

Avrupa birliği tarafından tanımlanan alerjen maddeler
- Gluten içeren tahıllar (buğday, çavdar, arpa, yulaf ve bunların hibrit tohumları) ve türevi ürünler...Devamı için tıklayınız...

BRC Food puanlama ve belgelendirme sistemi
Kritik uygunsuzluk: Yasal veya gıda güvenliği ile ilgili oluşan uygunsuzluklar.
Majör uygunsuzluk: Standardın herhangi bir maddesinin yada ana madde başlığının altındaki ‘amaç cümlesi’ni karşılamada uygunsuzluk, Devamı için tıklayınız...

TS EN ISO 14001:2004 STANDARDI
Devamı için tıklayınız...

Geviş getiren hayvanların zeytin yan ürünleriyle beslenmesi bu hayvanların et ve sütlerindeki yağ kalitesini arttırıyor.
Hayvan yemi bilimi ve teknolojisi dergisinde çıkan bir yazıda, keçi ve koyun beslenmesinde zeytin yan ürünlerinin kullanımının bu hayvanlardan elde edilen ette ve sütte faydalı yağ profilleri oluşumuna sebep olduğu açıklandı. Devamı için tıklayınız...


BRC Food (Türkçe) 5. versiyon, 4. bolüm
4 FABRİKA STANDARTLARI
4.1 Dış alan standartları
Fabrika alanı bakım, bulaşmaların önlenmesi ve üretimin güvenli ve yasalara uygun yapılmasını sağlamalı, yeterli büyüklükte, uygun lokasyonda, uygun imar edilmiş ve dizayna sahip olmalıdır. Devamı için tıklayınız...

Kontaminasyona karşı X-ray koruması
Firma yetkilileri, Ishida IX-EA-2161’ in, ambalajlı şekerleme ürünleri ve küçük poşetli ürünler için üretilen ve standart bir metal dedektörden daha yüksek seviyede algılamaya sahip olan bir x-ray cihazı olduğunu ve standart bir metal dedektörden çok daha fazla çeşitte yabancı maddeye karşı etkili olduğunu söyledi. Devamı için tıklayınız...

BRC Food (Türkçe) 5. versiyon 3. bölüm
3 GIDA GÜVENLİĞİ VE KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
3.1 Gıda güvenliği ve kalite politikası Firmanın üst yönetimi, yetkin kılınmış, gözden geçirilen, imzalanan ve tarihi olan gıda güvenliği ve kalite politikası geliştirmeli ve dokümante etmelidir. Devamı için tıklayınız…

ISO 9001:2000' den ISO 9001:2008 kalite yönetim sistemine geçiş revizyon farklılıkları
Bildiğiniz üzere 8 yıldır yürürlükte olan ISO 9001:2000 kalite yönetim sistemi standardı artık yürürlükten kaldırıldı, revize olan diğer gıda güvenliği ve kalite yönetim sistem belgelendirme standartları gibi ISO' da kendini geliştirme yoluna gitti ve standart ISO 9001:2008 olarak revize edildi. Devamı için tıklayınız…

Unilever, ürünlerinde genel tuz içeriklerinde azalma stratejisine gideceğini deklare etti.
Unilever, Dünya Sağlık Örgütünün öngördüğü üzere günlük maksimum tuz alım miktarının 5 g’a çekilmesi için dünya çapındaki 22000 ürününde tuz miktarını azaltmaya gideceğini açıkladı. Devamı için tıklayınız…

FEVE, tüketicininin camı en ekonomik ambalaj malzemesi seçtiğini açıkladı.
FEVE’ nin, Avrupa’ da yaptığı araştırmalar camın doğaya plastik, konserve ve kağıt ambalajlar gibi diğer ambalaj malzemelerine göre çok daha olumlu etkiler yaptığını gösterdi. Devamı için tıklayınız…

BRC Food (Türkçe) 5. versiyon 2. bölüm
GIDA GÜVENLİĞİ PLANI – HACCP TEMEL Firmanın Gıda Güvenliği Planı, sistematik, kapsamlı, eksiksiz, tam olarak uygulanan ve sürdürülen HACCP bazlı olmalıdır. Codex Alimentarius HACCP prensipleri kullanılmalı, ilgili yasalara, uygulama kurallarına ve kılavuzlara atıflar yapılmalıdır. Devamı için tıklayınız…

BRC Food (Türkçe) 5. versiyon 1. bölüm
ÜST YONETİMİN BAĞLILIĞI VE SUREKLİ İYİLEŞTİRME TEMEL Firma üst yönetimi BRC Food Standardı gerekliliklerinin firmada uygulanmasına tam olarak bağlılık göstermelidirler. Bu bağlılık gerekli kaynakların sağlanması, etkili bir iletişim sistemi kurulması, sistemin gözden geçirilmesi ve sürekli iyileştirmeyi sağlamak için yapılan etkileşimleri de içermelidir. Devamı için tıklayınız…

CODEC ALIMENTARIUS (Türkçe) TAVSİYE EDİLEN ULUSLARARASI GENEL HİJYEN PRENSİPLERİ - CAC/RCP 1-1969, Rev. 4-2003
GİRİŞ İnsanlar tükettikleri gıdaların güvenli ve tüketime uygun olmasını isteme hakkına sahiptirler. Gıda kaynaklı hastalıklar bazen ölümcül olabilmekte yâda sağlığa zararlı etkiler bırakabilmektedir. Devamı için tıklayınız…