Fredonia ve Frost & Sullivan’ ın yaptığı son iki çalışmaya göre süt, içecek ve unlu mamuller endüstrisinde kullanılan enzimlerin toplam cirosunun 800 milyon dolara ulaştığı açıklandı.
Enzim pazarının her geçen yıl diğer gıda katkılarından daha fazla arttığı ortaya çıktı. Özellikle Çin’ de üretilen maya enzimlerinde bu artış daha fazla görüldü. Yetkililer bu büyümenin devam edeceğini açıkladı.
Enzimler üç açıdan sektörde avantaj sağlamakta.
Birincisi ve en önemlisi, enzimlerin işlem yardımcısı olarak kullanımının maliyetleri düşürmesi.
İkincisi, enzimlerin gıda güvenliğini, ürün kalitesini ve raf ömrünü başka katkı kullanmadan arttırabilmesi.
Üçüncüsü ise, enzimlerin henüz tam olarak ortaya çıkmamış olan sağlık ve beslenme faydaları. Örnek olarak, bazı enzimlerin unlu mamullerde ve meyveli ürünlerde lif kalitesini arttırması.
Sektorde enzim kullanımı en fazla olan ürünler unlu mamulleri, içecekler ve süt ürünleri.
Unlu mamullerde enzim kullanımının ürün kalitesine diğer etkileri ise raf ömrünü uzatması ve hamur kalitesini arttırması.
Özellikle içki endüstrisinde mayalanma verimliliğinin bazen tahıl fiyatlarının yüksek olmasından dolayı önem kazanması sebebiyle, Danisco tahıl fiyatlarının yüksek olması durumunda kullanılabilecek yeni enzimler üzerine çalışmalar yapmakta olduğunu açıkladı.
Enzim pazarının her geçen yıl diğer gıda katkılarından daha fazla arttığı ortaya çıktı. Özellikle Çin’ de üretilen maya enzimlerinde bu artış daha fazla görüldü. Yetkililer bu büyümenin devam edeceğini açıkladı.
Enzimler üç açıdan sektörde avantaj sağlamakta.
Birincisi ve en önemlisi, enzimlerin işlem yardımcısı olarak kullanımının maliyetleri düşürmesi.
İkincisi, enzimlerin gıda güvenliğini, ürün kalitesini ve raf ömrünü başka katkı kullanmadan arttırabilmesi.
Üçüncüsü ise, enzimlerin henüz tam olarak ortaya çıkmamış olan sağlık ve beslenme faydaları. Örnek olarak, bazı enzimlerin unlu mamullerde ve meyveli ürünlerde lif kalitesini arttırması.
Sektorde enzim kullanımı en fazla olan ürünler unlu mamulleri, içecekler ve süt ürünleri.
Unlu mamullerde enzim kullanımının ürün kalitesine diğer etkileri ise raf ömrünü uzatması ve hamur kalitesini arttırması.
Özellikle içki endüstrisinde mayalanma verimliliğinin bazen tahıl fiyatlarının yüksek olmasından dolayı önem kazanması sebebiyle, Danisco tahıl fiyatlarının yüksek olması durumunda kullanılabilecek yeni enzimler üzerine çalışmalar yapmakta olduğunu açıkladı.